BROCCOLIPUREE MET GEROOKTE ZALM EN FETA

Bodyfun Peer
4 personen

Ingrediënten

– 1 kg kruimige aardappelen
– 500 gr broccoli
– 100 gr waterkers of tuinkers
– 200 gr gerookte zalm
– 100 gr feta ( kan eruit gelaten worden )
– 50 gr amandelschilfers
-1 el honing
– 100 ml magere of halfvolle melk
– zout en peper

Bereiding

Rooster de amandelschilfers in een droge pan. Schil en was de aardappelen en snij grof. Kook de aardappelen in 15-20 minuten beetgaar. Maak de broccoli schoon, verdeel in roosjes en snij de stronk in kleine blokjes. Kook de roosjes in een laagje water, met grof zout, in pot met deksel in 10 minuten gaar. Voeg de blokjes van de steel na 10 minuten bij de aardappelen. Giet de aardappelen en broccoli af en stamp tot puree met de melk, peper en zout. Roer de honing erdoor. Meng de water- of tuinkers eronder. Snij de gerookte zalm in fijne reepjes en doe eronder. Verdeel over de borden en werk af met de amandelschilfers. Verkruimel als laatste de feta erover.


Tips

Je kan de feta ook vervangen door gerookte, uitgebakken spekreepjes of kipblokjes, ….

Wil je meer weten?

Neem dan nu contact op voor vrijblijvend advies.

Opendeuracties geldig tot 21 maart 2025

Bodyfun Peer

Meer info: info@bodyfunpeer.be of 011/80.29.60