Tips om gezonder te leven

BodyFun Peer

‘Eet goed, voel je goed’

1. Begin er gewoon aan en wees mild voor jezelf

Je hebt jaren erover gedaan om bepaalde gewoontes aan te leren, je kan dat niet plots allemaal omgooien, dat blijf je niet volhouden! Als je dingen verandert, bedenk dan ook eens of je het een volgende keer nog zo zou aanpakken? Denk na over situaties en verander ze zodat je het blijft doen.

2. Steek er niet teveel moeite in, dit blijf je niet volhouden

Ik zie soms mensen met een plastic zakje, doosje gesneden fruit en vorkje naar de studio komen. Zoveel moeite? Dat blijf je niet volhouden! Stem je tussendoortjes af op de situatie en zorg dat het een gewoonte kan worden.

3. Zorg dat je verzadigd bent

Honger is de slechtste raadgever! Als je gaat winkelen voor het eten, neem je meer voedingsmiddelen mee waar je zin in hebt en eigenlijk niet nodig hebt. Laat ook geen groepen weg in je voedingspatroon. Mensen die hun koolhydraten weglaten, eten vaak veel meer vlees bij hun maaltij en doen dus eigenlijk niet beter! Leer alles met mate eten en weet dat bv. aardappelen een heel goede verzadiging geven, niet veel kcal bevatten maar vaak de sauzen erbij de boosdoeners zijn! Hetzelfde voor donker brood. Donker, vast brood is geen boosdoener, wel het soort en de hoeveelheid beleg. Bovendien houdt donker vast brood ons lang verzadigd, dit in tegenstelling tot cracotten.

4. Beweeg voldoende

10.000 stappen per dag is een must en we zouden 3 uur per week effectief moeten bewegen, ook al is dit aan lage intensiteit.

5. Houd een eetdagboekje bij

Meten is weten! Het kan geen kwaad om jezelf eens ECHT op de rooster te leggen. Eerlijkheid en maten leren kennen om te weten waar we moeten beginnen te werken.

6. Weeg jezelf maar 1 keer in de week

Kies een vast moment, bv. midden in de week om je te wegen. Teveel wegen is niet goed!

7. Eet elke dag 2 keer groenten en 3 keer fruit

Eet ze vooral puur!

8. Plan je maaltijden

Plan je maaltijden, je tussendoortjes. Denk op voorhand eens na hoe je week er zal uitzien en wat je moet voorbereiden. Dat schept structuur op je bord én in je hoofd!

9. Start altijd met een ontbijt onmiddellijk na het opstaan

Ontbijten zorgt ervoor dat je je rustmetabolisme aan de gang trekt. Je krijgt er een betere verbranding door! Wil je nuchter een uurtje sporten, dan kan dat wel! Daarna direct ontbijten!

10. Focus op het positieve

Denk niet dat je iets niet meer mag eten, denk vooral aan alles wat je wel mag eten. Het is geen kwestie van iets niet te mogen eten, maar wanneer eet je het en hoeveel! Alles kan met mate!

Gezond eten is niet het doel, maar een middel!   Het moet ervoor zorgen dat we de beste versie van onszelf blijven!

Wil je meer weten?

Neem dan nu contact op voor vrijblijvend advies.