Bewerkte voeding?

Bodyfun Peer

Waarom is bewerkte voeding niet gezond?

In onze moderne samenleving zijn bewerkte producten niet meer weg te denken uit onze voeding.  Van verpakte snacks tot voorverpakte maaltijden, we worden voortdurend blootgesteld aan een overvloed van voedingsmiddelen die zijn onderworpen aan industriële processen.   Hoewel deze bewerkte producten vaak handig en lekker zijn, is het belangrijk om hier wel kritisch naar te kijken.

Wat zijn bewerkte producten?
Bewerkte producten zijn voedingsmiddelen die tijdens de productie zijn veranderd met toegevoegde stoffen om smaak, houdbaarheid of uiterlijk te verbeteren.  Denk aan het toevoegen van suiker, zout, vet en kunstmatige stoffen.

De verborgen waarheid achter bewerkte producten:

  1. Verborgen suikers en zout: bewerkte producten bevatten vaak veel toegevoegde suikers en zout. Hoewel ze misschien niet zoet of zout smaken, kunnen deze verborgen ingrediënten bijdragen aan gezondheidsproblemen zoals obesitas, hoge bloeddruk en diabetes.
  2. Verminderde voedingswaarde: tijdens het bewerkingsproces kunnen voedingsmiddelen belangrijke voedingsstoffen verliezen.  Het verfijnen van granen bijvoorbeeld, kan resulteren in het verdwijnen van vezels, vitaminen en mineralen die belangrijk zijn voor een gezonde leefstijl.
  3. Toegevoegde chemische stoffen: veel bewerkte producten bevatten kunstmatige stoffen zoals kleurstoffen, smaakversterkers en conserveermiddelen.  Deze chemische stoffen kunnen allergische reacties veroorzaken en worden in verband gebracht met een verhoogd risico op bepaalde ziekten.
  4. Onnatuurlijke ingrediënten: bewerkte producten bevatten vaak ingrediënten die in hun oorspronkelijke vorm niet in onze voeding voorkomen.  Transvetten, gehydrogeneerde oliën (vloeibare oliën die zijn omgezet in vaste oliën), en synthetische zoetstoffen zijn enkele voorbeelden van ingrediënten die schadelijk kunnen zijn voor onze gezondheid op de lange termijn.

Het beste is dus om te kiezen voor verse groenten, fruit en volle granen!!!  Diepvriesgroenten of -fruit kan ook mits je goed op de verpakking kijkt dat het om 100% product gaat ZONDER toevoegingen!

Wil je meer weten?

Neem dan nu contact op voor vrijblijvend advies.