BANANEN-NOTENBROOD

bodyfun Peer
1 langwerpig brood

Ingrediënten

– 250 gr volkorenbloem
– 1 el bakpoeder
– 1el bicarbonaat
– 50 gr noten naar keuze
– 300 gr bananen ( liefst rijpe )
– 3 el agavesiroop of honing
– 150 ml witte yoghurt, mag Griekse zijn
– 3 eieren
– bakvorm rechthoekig

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160°C. Als je geen flexibele bakvorm hebt, moet je hem insmeren met een beetje boter en wat bloem erop strooien. Bij een flexibele bakvorm moet je dit niet doen!
Meng de bloem met het bakpoeder en bicarbonaat in een mengkom. Plet de noten fijn in een zakje met de deegrol en met een stamper en voeg de noten toe bij de bloem. Pel de bananen en mix ze glad. Voeg de agavesiroop of honing, de yoghurt en de eieren toe. Zet de mengbeker in de keukenmachine en meng de droge ingrediënten op lage snelheid. Laat de machine draaien en voeg het bananenmengsel toe tot je een glad beslag krijgt.
Giet het beslag in de bakvorm en bak 35 minuten op 160°C. Bedek vervolgens het broodje met aluminiumfolie en zet terug 35 minuten op 160°C. Ontvorm en laat afkoelen. Snij het daarna in plakken van 1,5-2 cm.

Tips

Het bananen-notenbrood kan lauwwarm of koud worden gegeten. 1 plakje kan als tussendoortje. 2 als ontbijt met mager beleg en 3-4 als lunch eveneens met mager beleg en een mok verse soep of wat rauwkost.
Geniet ervan 😉

Wil je meer weten?

Neem dan nu contact op voor vrijblijvend advies.