GEVULDE PAPRIKA

Bodyfun Peer
4 personen

Ingrediënten

– 200 gr zilvervliesrijst of quinoa
– 600 gr kalkoen- of kippenblokjes/reepjes
– 4 rode paprika’s, in 2 gesneden
– 250 gr champignons, in dunne schijfjes
( vervang deze door bv. erwtjes, broccoli of boontjes )
– 1 fijngesneden ui
– 1 fijngesneden teentje knoflook
– 1 el olie
– 1 kippenbouillonblokje en 250 ml halfvolle melk
– peper, zout en fijngesnipperde peterselie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Kook de rijst of quinoa zoals beschreven op de verpakking. Leg de paprika’s op de bakplaat en plaats 15 minuten in de oven. Verhit de olie in een pan en bak de kip- of kalkoenreepjes tot ze gaar zijn. Voeg de champignons, ui en knoflook toe en stoof aan tot de ui glazig is. Giet de melk erbij en verkruimel het bouillonblokje erboven. Laat enkele minuten sudderen op een matig vuur en kruid met peper en zout. Je kan het wat indikken met maïzena ( gebruik de naturel met water, deze bevat geen suiker. In de express zit suiker ). Meng de rijst of quinoa met het vleesmengsel en schep de vulling in de paprikahelften. Plaats terug 10 minuten in de oven. Werk af met fijngehakte peterselie, smakelijk!

Tips

Lekker voor het hele gezin!

Wil je meer weten?

Neem dan nu contact op voor vrijblijvend advies.