GEVULDE ZOETE AARDAPPEL

Bodyfun Peer
4 personen

Ingrediënten

– 1 rode paprika
– 1 courgette
– 400 gr babyspinazie
– 4 zoete aardappelen ongekookt ( 600-800 gr )
– 1 teentje knoflook
– 1 kl gedroogde rozemarijn
– 1 kl tomatenpuree
– 100 gr feta
– peper, zout, olie

Bereiding

Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij in plakjes. Was de courgette en snij in plakjes. Was de spinazie en schud droog. Was de zoete aardappelen, prik in met een vork en laat in de schil in een met keukenpapier bekleed bord in de micro ongeveer 8 minuten garen. Laat 5 minuten afkoelen. Verhit een lepel olie of margarine in een pan op middelhoog vuur en bak de courgetten met paprika 4 minuten. Doe de versnipperde of geperste knoflook erbij en breng op smaak met peper, zout en rozemarijn. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Snij de bovenkant van de zoete aardappelen eraf, haal het aardappelkruim uit de schil en schep in een kom. Meng de tomatenpuree en het zout met het aardappelkruim en schep terug in de aardappelschillen. Verdeel de rest van het groentemengsel erover, verkruimel de feta of mozzarella erop en serveer. Smakelijk!

Tips

Varieer ook eens met andere groenten.
De feta kan vervangen worden door Edammer light geraspt, mozzarella light, …

Wil je meer weten?

Neem dan nu contact op voor vrijblijvend advies.

Mei-actie

Strak op zomervakantie?

START NÚ met EXTRA VOORDEEL:

-60€ op 20 beurten cabines
-90€ op 20 beurten cabines en powerplate

Bodyfun