– 500 gr havermout
– 150 gr iets anders: pitten, zaden rozijnen, chocoladestukjes, noten, …
– 2 eetlepels olie
– 2 eetlepels honing
– kruiden: kaneel of speculaaskruiden
Meng alles onder elkaar en bak 20 minuten op 160°C.
Je kan de hoeveelheid verdelen over twee bakplaten en twee verschillende soorten maken.
In een goed afgesloten doos, bewaart dit maanden.
Let op: granola is in de plaats van brood ’s ochtends of ’s middags, nooit tussendoor!
De hoeveelheid per portie is 30-40 gr als je voor 8 u ontbijt. Als lunch mag je 60 gr.
Ontbijt je later dan neem je best minder dan 30 gr of max 30 gr.
Gekochte granola bevat altijd veel suiker en meer vetten door de toegevoegde noten en pitten/zaden.
Kijk altijd goed naar de verpakking en probeer soorten te kopen waar geen toegevoegde suikers inzitten.
Maar eigenlijk is het weinig werk en kom je lang toe met zelfgemaakte granola!