HAVERBROOD

Bodyfun Peer
1 BROOD

Ingrediënten

– 2 appelen ( of 2 kleine bananen of 2 peren, ter variatie )
– 300 gr havermout
– 1 kl kaneel
– snuifje zout
– 60 gr pitten en/of zaden
– 60 gr rozijnen of terug pitten en zaden
– 2 kl bakpoeder
– 4 eieren
– 60 ml magere melk
– rechthoekige cakevorm

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en maak appelmoes. Laat afkoelen. Je kan ook de appel rauw mixen en toevoegen. Klop de eieren los met een mixer, voeg de havermout, kaneel, zout, bakpoeder en melk toe. Meng alles goed onder elkaar. Voeg de appelmoes toe en 3/4de van de rozijnen en pitten/zaden. Doe een beetje olie op keukenpapier en vet de cakevorm in of leg er bakpapier in. Doe het mengsel in de vorm en werk de bovenkant af met de resterende rozijnen, pitten en zaden. Bak het in de oven in 50 minuten op 180 graden.

Tips

Ontbijt voor 8 u: 60 gr met magere confituur, fruit of mager beleg
Ontbijt vanaf 8 u: 30 gr met magere confituur, fruit of mager beleg
Lunch: 100 gr met mager beleg, soep of rauwkost
Tussendoor: 1 dun schijfje zonder iets op per keer
Appel kan ook vervangen worden door peer of banaan. Rozijnen door pitten of zaden…laat je creativiteit de vrije loop, dit is een broodje waar je veel mee kan experimenteren.
30 gr haverbrood = 80-90 kcal, wel gezonde kcal zonder toegevoegde vetten of suikers!

Lekker met verse eiersla: 4 gekookte eieren fijnpletten met vork. Magere mayo toevoegen tot het net aan elkaar plet en een koffielepeltje mosterd. Kan ook met bieslook of lente-ui fijngehakt onder.

Wil je meer weten?

Neem dan nu contact op voor vrijblijvend advies.