KABELJAUWFILET MET BLOEMKOOLPUREE, GEROOSTERDE BLOEMKOOL EN CITROENBOTER

Bodyfun Peer
4 personen

Ingrediënten

– 400 g bloemige aardappelen
– 2 bloemkolen
– 100 g veldsla
– 1 citroen
– 4 kabeljauwfilets
– 2 el olijfolie
– 4 el margarine
– 2 el bloem
– snufje nootmuskaat
– peper
– zout

Bereiding

Verwarm de oven op 200°C. Schil en snij de aardappelen in blokjes Snij de bloemkool in roosjes. Breng een pot gezouten water aan de kook en voeg de bloemkoolroosjes toe. Laat 3 minuten koken en draai dan het vuur even uit. Schep de helft van de bloemkoolroosjes uit het kookvocht. Laat goed uitlekken op keukenpapier. Voeg nu de aardappelen toe aan de kookpot. Breng het water terug aan de kook en laat de rest van de bloemkoolroosjes en aardappelen nog 17 minuten koken. Was de veldsla en laat uitlekken. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de uitgelekte bloemkoolroosjes. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om. Pers het sap van de aangegeven hoeveelheid citroen. Doe de bloem in een bord, kruid met peper en zout. Dep de visfilets droog met keukenpapier. Wentel ze door de gekruide bloem. Smelt de margarine in een pan en bak de visfilets 3-4 minuten per kant. Wanneer de vis gebakken is, zet het vuur af en voeg naar smaak citroensap toe. Meng het citroensap met de gebruinde boter waarin je de vis gebakken hebt. Giet de bloemkool en aardappelen af en stamp fijn. Voeg peper, zout en nootmuskaat toe. Schep eerst de bloemkoolpuree op borden. Leg daarop de gebakken visfilets. Leg er de geroosterde bloemkoolroosjes en veldsla bij. Druppel de citroenboter over het gerecht en serveer.

Tips

De bloemkool kan je hier vervangen door andere groenten zoals pastinaak of broccoli als je geen fan bent van bloemkool.

Wil je meer weten?

Neem dan nu contact op voor vrijblijvend advies.

Mei-actie

Strak op zomervakantie?

START NÚ met EXTRA VOORDEEL:

-60€ op 20 beurten cabines
-90€ op 20 beurten cabines en powerplate

Bodyfun