– 400 gr scampi’s
– 200 gr gerookte spekblokjes
– 2 bosjes verse waterkers
– 1 zakje rucola
– 2 appelen
– 200 gr zilvervliesrijst, quinoa of speltkorrels
– 1 el zure room of magere room
– 2 el magere mayonaise
– 1 el witte wijnazijn
– 3 el balsamicoazijn
– 1 el olie
– 1 kl kerriepoeder
– peper en zout
Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Schil de appelen en snij in kleine blokjes. Doe er de mayonaise bij, de room, de wijnazijn en de olie. Kruid met kerriepoeder, peper en zout. Schep alles goed om. Dep de scampi’s droog en bak met peper en zout mooi roze. Bak de spekblokjes uit en dep ze droog met keukenpapier. Doe de scampi’s bij de spekblokjes en voeg de balsamicoazijn toe. Verwijder de steeltjes van de waterkers en meng de waterkers met de rucola. Dit wordt de bodem van het bord. Verdeel hierop de rijst, het appelmengsel en het scampimengsel. Smakelijk!