Lasagne met pompoen

Bodyfun Peer
4

Ingrediënten

– 8 à 10 bladeren savooikool
– 2 flespompoenen
– 3 teentjes knoflook
– enkele blaadjes salie, fijngehakt
– sap van ½ limoen
– 300 gr cottagecheese of ricotta
– 8 lasagnevellen
– 100 gr magere geraspte kaas
– peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de pompoenen in de lengte. Verwijder de pitten met een lepel. Leg ze, op de snijkant, op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg er de ongeschilde teentjes knoflook bij en zet 30 minuten in de oven. Haal de pompoenhelften uit de oven en laat afkoelen. Draai de pompoenhelften om en schep er met een lepel het zachte vruchtvlees uit. Verwijder de schil van de geroosterde knoflook. Prak de pompoen en de knoflook met een vork tot puree. Voeg er een eetlepel olie, de salie en het limoensap aan toe. Kruid met peper en zout. Blancheer de bladeren savooikool voorzichtig in gezouten water. Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel een laagje pompoensaus over de bodem. Leg er vervolgens de lasagnevellen op, cottagecheese, savooikool, pompoensaus, weer lasagnevellen, cottagecheese, savooikool en eindig met een laagje saus. Bestrooi met de magere kaas en zet de schaal 30-40 minuten in de oven.

Tips

Je kan er altijd uitgebakken spekjes of plakjes ham aan toevoegen, als je écht vlees erin wilt.
Ook witte vis of gerookte kip is een optie.

Wil je meer weten?

Neem dan nu contact op voor vrijblijvend advies.

Deze website gebruikt cookies voor een optimale gebruikservaring. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Meer info over cookies en hoe wij omgaan met jouw gegevens kan je terugvinden op onze cookiepagina.