Quiche zonder bodem met zalm

Bodyfun Peer
4 personen

Ingrediënten


– 5 eieren
– 1 klein zakje magere kaas ( 125-150 gr )
– 100 ml magere of halfvolle melk
= BASIS voor elke quiche

– kipkruiden, peper en zout
– 500 gr asperges ( groen of wit)
– 1 bekertje cherrytomaatjes
– 1 bakje champignons
– bakpapier en pizza- of taartvorm
– sla en/of rauwkost
– 1 pakje gerookte zalm

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.
Klop de eieren in een kom met de melk, kruiden en magere kaas goed onder elkaar. Schil de asperges en snij in kleine stukken. Was of borstel de champignons en snij fijn. Halveer de cherrytomaatjes. Leg in de bakvorm een laag bakpapier en druk goed rondom binnenin aan. Leg op de bodem een laag gerookte zalm. Vervolgens naar keuze de groenten erop leggen en overgieten met het eimengsel. Bak de quiche in 30-45 minuten goudbruin op 180°C. Dien op met wat sla of rauwe groenten.

Tips

Voor quiche is het basismengsel altijd 5 eieren, magere kaas en melk. Wat je er verder in doet, bepaal je zelf. Ik maak er meestal 2, de ene met bodem en bv uitgebakken spekjes met broccoli en ui, de andere zonder bodem en met vis. Zo is iedereen tevree! Je kan hem ook makkelijk op voorhand maken en opwarmen. Zelfs koud heel lekker!

Wil je meer weten?

Neem dan nu contact op voor vrijblijvend advies.