SALADE VAN PARELCOUSCOUS MET GEROOSTERDE BLOEMKOOL

Bodyfun Peer
4 personen

Ingrediënten

– 1 bloemkool
– 1 venkel
– 1 ui
– 1 koffielepel knoflookpoeder
– 1 koffielepel komijnpoeder
– 150 gr parelcouscous
– 100 gr rucola
– 400 gr sojabonen ( Edamamebonen )
– 40 gr walnoten
– 100 gr granaatappelpitten
– 5 gr verse dille of ½ koffielepel gedroogde dille
Dressing:
– 100 gr magere yoghurt
– 1 eetlepel mosterd
– 2 eetlepels wijnazijn
– ½ koffielepel knoflookpoeder
– peper, zout, olie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de bloemkool in roosjes, snij de venkel en de ui in stukken. Meng alles met een lepel olie, kruid met knoflookpoeder en komijnpoeder. Verdeel de groenten over de bakplaat en rooster 30 minuten, schep halverwege om. Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel wat water toe als de dressing te dik is. Doe de rucola in een grote kom, doe er de sojabonen bij. Verder er de geroosterde groenten over, de walnoten fijngehakt, de granaatappelpitten en de gesnipperde of gedroogde dille. Voeg de dressing eraan toe en schep alles goed om. Smakelijk!

Tips

Heerlijk lunchgerecht!

Wil je meer weten?

Neem dan nu contact op voor vrijblijvend advies.

Vakantie

Bodyfun Peer