Speltsalade met komkommer en mango

Bodyfun Peer
4 personen

Ingrediënten

– 150 gr speltkorrels ( Artisan Delhaize )
– 1 komkommer
– 1 bussel lente-ui
– 1 mango
– 200 gr Edamame boontjes ( vers of diepvries )
– eventueel verse gehakte koriander

Dressing:
– sap van 1 limoen
– 2 cm geraspte gember
– 1 teentje geperste look
– 3 el sesamolie
– 2 el sojasaus
– 1 el vloeibare honing of agavesiroop
– zwarte peper en zout naar smaak

Bereiding

Kook de speltkorrels volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking. Giet af en laat uitlekken. Giet het kokend water af over de sojabonen en laat even trekken. Meng alle ingrediënten voor de dressing. Kruid naar smaak met peper en zout. Snij de lente-ui in ringetjes en snipper de koriander fijn. Schil de mango en snij in blokjes. Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 2. Schraap er de zaadjes uit en snij in blokjes. Meng de spelt met de mango, de komkommer, de lente-ui en de edamamebonen. Meng de dressing eronder en werk indien gewenst af met gehakte koriander.
Lekker als hoofdmaaltijd in de zomer of als bijgerecht bij een bbq.
De spelt kan ook vervangen worden door quinoa of couscous.

Tips

Lekker als hoofdmaaltijd, als hapje in een apéritiefglaasje of bijgerecht bij de barbeque

Wil je meer weten?

Neem dan nu contact op voor vrijblijvend advies.