STAMPPOT MET WORTEL, SPRUITEN EN RAAPJES

Bodyfun Peer
4 personen

Ingrediënten

– 300 gr aardappelen
– 300 gr wortelen
– 300 gr spruiten
– 300 gr raapjes
– 1 dikke ui
– 2 preien
– 1,5 L groentebouillon
– knoflookolie of olie met knoflookteentje
– peper en zout
– kippenbraadworst,100-150 gr per persoon

Bereiding

Schil de aardappelen, de wortelen en de raapjes. Snij ze in blokjes. Spoel de spruitjes, verwijder de minder mooie blaadjes en het harde stukje onderaan, halveer ze. Spoel de prei en snij het wit en het groen in ringen. Pel de ui en snipper ze fijn. Fruit glazig in een beetje olie of margarine en doe er de prei bij. Laat 10 minuten stoven onder deksel. Blancheer de spruitjes 3 minuten en laat ze schrikken onder koud water. Laat goed uitlekken. Kook de aardappelen, de wortelen en de rapen 10 minuten in de groentebouillon. Giet af en vermeng ze met de spruitjes en de prei. Kruid met peper en zout. Werk af met een scheutje knoflookolie en serveer met een kippenbraadworst. Let wel dat je maar 120 gr worst per persoon voorziet of zeker voor jezelf! Een doorsnee kippenworst is 200 gr per stuk!

Tips

Ook lekker met magere, uitgebakken spekblokjes eronder ipv kippenbraadworst

Wil je meer weten?

Neem dan nu contact op voor vrijblijvend advies.