STICKY CHICKEN

Bodyfun Peer
4 personen

Ingrediënten

– 1 broccoli
– 50 gr cashewnoten
– 500 gr champignons
– 2 cm verse gember
– 3 wortelen
– olie, witte wijnazijn
– 3 lente-uien
– 4 kipfilets
– peper, zout
– 100 gr misopasta
– 50 ml sojasaus
– 2 eetlepels vloeibare honing
– 2 tenen knoflook

Bereiding

Verdeel de broccoli in roosjes en kook 4 minuten in licht gezouten water. Houd apart. Rooster de cashewnoten goudbruin in een pan zonder vetstof. Haal ze uit de pan en houd apart. Snijd de champignons in plakjes. Rasp de gember tot je 2 eetlepels hebt. Snijd de wortel met een dunschiller in lange slierten. Breng de wortelslierten op smaak met olie en een scheutje wijnazijn. Hak de lente-uien fijn. Snijd kip in blokjes, kruid met zout en peper. Verwarm een lepel olie in een wok en bak de kip in 5 minuten goudbruin op middelhoog vuur. Haal de kippenblokjes uit de wok. Verhit opnieuw een lepel olie in dezelfde wok op hoog vuur. Bak de champignons 8 minuten, kruid met peper en zout en haal uit de wok. Meng de miso met de sojasaus, de honing, 4 eetlepels wijnazijn en 2 eetlepels olie. Verhit opnieuw een lepel olie in dezelfde wok op middelhoog vuur en fruit de geraspte gember erin. Pers er de knoflook bij of de fijngesnipperde knoflook. Doe er de marinade, de champignons en de kip bij, bak 3 minuten. Proef en breng op smaak met peper en zou. Doe de wortellinten in een kom en schep er de sticky kip bij. Serveer met broccoli en werk af met lente-ui en geroosterde cashewnoten.

Tips

Lekker voor het hele gezin!

Wil je meer weten?

Neem dan nu contact op voor vrijblijvend advies.