VENKELAARDAPPELPUREE MET WITTE VIS

Bodyfun Peer
4

Ingrediënten

– 500 gr aardappelen
– 2 venkelknollen
– 1 dikke rode ui
– 2 teentjes knoflook
– appelcider
– nootmuskaat, zout en peper
– 600 gr kabeljauwfilets
– 2 grote tomaten
– 1 bosje lente-ui
– 100 gr magere geraspte kaas
– 1 citroen
– rozemarijn en tijm, vers of gedroogd
– verse bieslook

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.
Maak de tomaten schoon en snij in blokjes. Snij de lente-ui in ringetjes, snipper de knoflook en hak de verse bieslook fijn. Leg de kabeljauwfilets in een ovenschotel en leg hierop de lente-ui, tomatenblokjes en ½ van de look. Pers een halve citroen hierover uit en leg er daarna de rozemarijn, tijm en verse bieslook over. Dek af met aluminiumfolie en zet 30 minuten in de voorverwarmde oven. Maak ondertussen de venkel schoon en snij hem in stukken. Pel en snipper de ui. Stoof de venkelstukjes, ui en knoflook aan in wat appelcider, zet daarna onder water en laat koken. Na 15 minuten afgieten en pletten. Schil de aardappelen, kook ze en plet met zout en nootmuskaat. De gepureerde venkel toevoegen en verder pletten. Contoleer of de kabeljauw gaar is en laat hem dan nog even gratineren met de magere geraspte kaas. Dien samen op en kruid eventueel nog wat bij met peper en zout.

Tips

Je kan de vis ook vervangen door kleine kipblokjes of uitgebakken spekblokjes

Wil je meer weten?

Neem dan nu contact op voor vrijblijvend advies.

Mei-actie

Strak op zomervakantie?

START NÚ met EXTRA VOORDEEL:

-60€ op 20 beurten cabines
-90€ op 20 beurten cabines en powerplate

Bodyfun