ZOETE AARDAPPELLASAGNE MET BOERENKOOL EN RICOTTA

Bodyfun Peer
4 personen

Ingrediënten

– 8 lasagenvellen
– 500 gr ricotta
– 600 gr zoete aardappel
– 500 gr boerenkool
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 800 gr tomatenblokjes, blik
– 2 eieren
– 100 gr magere geraspte kaas
– peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de zoete aardappelen en snij ze in schijfjes. Pel en snipper de ui en knoflook. Maak de boerenkool zuiver en hak grof. Fruit de ui en de knoflook glazig in een beetje olie en voeg de boerenkool toe. Laat slinken. Meng de ricotta met de eieren en roer er de gebakken boerenkool onder. Kruid met peper en zout. Lepel wat tomatenblokjes op de bodem van een ovenschaal. Leg er een laag lasagnevellen op, bedek met tomatenblokjes, schep er een laag zoete aardappel op en lepel daarop de ricotta. Herhaal dit nog een keer. Eindig met ricotta. Zet de schotel 30 minuten in de oven. Haal hem eruit, doe de geraspte kaas erover en zet nog 15-20 minuten terug in de oven. Smakelijk!

Tips

Een heerlijke lasagne voor het hele gezin!

Wil je meer weten?

Neem dan nu contact op voor vrijblijvend advies.